Nové 3D bludisko rozširuje na Alpinke pri Košiciach ponuku zábavy

25.10.2023 Košice

Košice 25. októbra (TASR) - Nová zážitková atrakcia - 3D bludisko pribudla v rekreačnom areáli Alpinka v Čermeľskom údolí pri Košiciach. Na mieru vyrobené bludisko v troch výškových úrovniach nad zemou zahŕňa desať prekážok, desať domčekov vrátane troch prechodových, drôtený tunel, točitý tobogan a šmýkačku. Nosné stĺpy majú výšku 12,5 metra.

Atrakciu pre deti aj dospelých po kolaudácii slávnostne otvorili v stredu. Pre verejnosť bude otvorená počas roka v závislosti od počasia. Náklady na projekt vyčíslil správca areálu Ľuboš Mackanič na 300.000 eur bez DPH, 100.000 eur tvoril príspevok Košického samosprávneho kraja (KSK).

"V čase dažďa bude 3D bludisko zatvorené, ale počas roka sa plánuje s čo najdlhšou prevádzkou. Vekovo to nie je obmedzené. Celé dielo spočíva v tom, že sa na ňom môžu zabaviť dospelí zároveň so svojimi deťmi. Cieľom projektu je podnietiť zdravý a aktívny pohyb návštevníkov z okolitých regiónov Slovenska, zahraničia, ako aj detí a rodičov mesta Košice," uviedol Mackanič. Inšpiráciu na projekt získal v Českej republike, celý proces trval dva roky a ide podľa neho o jedinú atrakciu svojho druhu na východe Slovenska. Vstupné bude celodenné a bude sa zrejme meniť podľa ročných období.

Alpinka sa nachádza na konečnej zastávke Detskej historickej železnice. Informácie o prevádzke areálu sú k dispozícii na webstránke www.alpinkakosice.sk.

Príspevok kraja na novú atrakciu išiel z dotačnej schémy Terra Incognita na podporu turistickej infraštruktúry. "Drezinový ovál, Tubing, Tarzania, Mini zoo, voliéra pre pávy, altánky, ohniská, detské ihriská, ale aj areál údolia Manitou sú odteraz doplnené o jedinečné 3D bludisko, ktoré bude určite pútať pozornosť svojimi rozmermi a inovatívnym konceptom. Jedným z veľkých benefitov tohto projektu je, že ho môžu využiť aj dospelí," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková verí, že aj 3D bludisko sa stane dôležitou súčasťou ponuky zábavy v Košickom kraji a bude prispievať k rozvoju turizmu v regióne.
 

Vyberte región